Антић: "Прокоп" више није симбол неуспеха

Заменик председника Социјалистичке партије Србије Александар Антић поручио је да је значај завршетка радова на железничкој станици "Прокоп" за Србију и њене грађане "толико велики да никакве полемичке речи у овом тренутку не могу да га надмаше".

Антић је, у писаној изјави достављеној Бети, навео да се тај значај огледа најпре у чињеници да смо коначно добили важно саобраћајно чвориште које је услов за сву даљу модернизацију транспортних коридора у Београду, па и у Србији.

"А значај је и симболички, јер је ова влада показала да добром организацијом и упорношћу може да обави послове за које су многи мислили да су трајно напуштени. Од пре два дана 'Прокоп' је престао да буде симбол неуспеха и постао је симбол упорности и одговорности", навео је Антић.

Поводом полемике између потпредседнице Владе и Српске напредне странке Зоране Михајловић и почасног председника СПС-а Милутина Мркоњића у вези са станицом "Прокоп", Антић је рекао да му је јасно да њих двоје, "тој малој полемици ни изблиза не придају значај какав придају чињеници да имамо 'Прокоп', коначно отворен за саобраћај".

"Сигуран сам да је и господину Мркоњићу као професионалцу инжењеру драго што види крај радова на модерном здању, какво је 'Прокоп'. А знам добро и да госпођа Михајловић цени сарадњу коју је у протеклим годинама имала у оквиру Владе са људима из СПС-а", рекао је Антић, који је и министар рударства и енергетике Србије.

Антић је додао да су и он и његова странка више пута одговарали на медијске спекулације и "лажне дилеме" о томе на коју ће страну СПС после избора.

"С обзиром на то да је премијер Вучић одлучио да идемо на ванредне парламентарне изборе са образложењем да хоће да поново пита народ шта мисли о досадашњем реформском курсу Владе, СПС ће као део те владе делити и награду и евентуалну казну од стране бирача, једнако колико и највећа партија СНС. Дакле, наш циљ је наставак реформи земље у истом саставу и капацитету у којем актуелна влада ради", изјавио је Антић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара