Васин: Деведесете понекад изгледају наивно у односу на садашњост

Председник Покрајинског одбора Демократске странке Мирослав Васин оценио је вечерас да деведесете године прошлог века понекад изгледају наивно у односу на садашњост.

"Много тога из деведесетих година прошлог века за шта смо мислили да је заувек прошло нажалост није прошло. Трагедија је што се данас деведесетих не можемо сећати као безбрижни људи. Напротив, понекад деведесете изгледају наивно у односу на оно што нас данас сналази", рекао је Васин на трибини у Новом Саду.

Додао је да је довољно да се погледа Централна отаџбинска управа Српске радикалне странке (СРС) из деведесетих и данашњи врх државе, па да се види колико су ствари сличне.

Представница невладине организације Војвођанка Марија Гајицки оценила је да се друштву у Србији данас свети то што после 2000. године није спроведена лустрација.

"Нисмо спровели лустрацију и сада нам се то свети. Свако друштво мора да нађе снаге и мора да нађе онај тренутак када је време да се суочи са сопственом прошлости. Заборавили смо, нисмо били доследни", казала је Марија Гајицки.

Директорица Зелене мреже Војводине Оливера Радовановић оценила је да је и данас на важним местима у Србији превише оних који су одговорни за "наше ужасе" из деведесетих година прошлог века, због чега се питамо да ли ми уопште имамо будућност.

На трибини је промовисана књига "Експеримент је успео - жабе су скуване!" ауторке Аните Беретић, која представља њен дневник, чије се тежиште односи на пропадање друштва током деведесетих година прошлог века.

Анита Беретић је помоћница покрајинског секретара за равноправност полова и некадашња републичка посланица Демократске странке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара