Мировић: Пајтић злоупотребљава покрајинску владу

Док је трајала ванредна седница војвођанске владе, испред зграде Покрајинске владе одржано је протестно окупљање напредњака. Потпредседник СНС-а Игор Мировић изјавио је да је ванредна седница покрајинске владе врхунац злоупотребе те институције од стране њеног председника Бојана Пајтића.

Игор Мировић је одржао конференцију за новинаре на платоу испред зграде покрајинске владе рекао да је Пајтић покрајинску владу претворио у адвокатску канцеларију, земљорадничку задругу, приватно предузеће, седиште странке.

"Пајтић је институцију покрајинске владе претворио у све оно што она није и то ће се сигурно променити у марту или априлу, после покрајинских избора када ми дођемо на власт. Тада ће покрајинска влада бити само оно што јесте", рекао је Мировић.

Нагласио је да је циљ ванредне седнице покрајинске владе да се сакрије истина о Војводини и истина о злоупотребама у раду покрајинских органа.

"Сваким даном на видело излази све већи број почињених злоупотреба. Ми подржавамо рад полиције и акцију хапшења усмерену на сузбијање корупције", нагласио је Мировић.

Мировић је рекао да СНС неће дозволити да Пајтић и даље уништава институције у покрајини и да се неће помирити са чињеницом да су "отети" покрајински фондови, да је пројекат института Каменица 2 синоним за највећу пљачку у Војводини и да СНС тражи да покрајинска влада престане да буде тужилаштво, адвокатска канцеларија, седиште ДС-а или приватно предузеће Бојана Пајтића.

Потпредседник СНС-а Игор Мировић огласио се и саопштењем у којем наводи да је "врхунски безобразлук и невиђена срамота то што Бојан Пајтић наставља да врши отворени притисак на све државне институције".

"Питам Бојана Пајтића зашто панично реагује на отварање истрага којима се истражује ко је, и на који начин, учествовао у бројним финансијским криминалним активностима? Да ли се он то плаши због своје умешаности у скандалозну пљачку грађана Војводине?" истиче се у саопштењу СНС-а које је потписао Мировић.

Како се додаје, Пајтић, злоупотребљавајући функцију покрајинског премијера, поново грађанима шаље поруку да се криминал исплати и да није проблем када неко краде народне паре, већ је, за њега, проблем када надлежни државни органи раде свој посао на законит и транспарентан начин.

"Поручујем Бојану Пајтићу да би, као професор права, морао да зна да су сви грађани исти пред законом и да чланска карта било које странке, па ни ДС-а, не штити од кривичне одговорности", напомиње се у саопштењу.

Неприхватљиво је, по свим демократским начелима, да Пајтић, или било ко други коме се не свиђа списак ухапшених, јер су тамо његови пријатељи и најближи сарадници, злоупотребљава и покрајинску владу, и своју јавну функцију, како би наставио да врши притисак на државне органе који обављају свој посао, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије