Марковић: Изјава Кирбија новост само за оне који не прате политику

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић рекао је да је изјава амбасадора САД Мајкла Кирбија да Америка под нормализацијом односа Београда и Приштине подразумева и чланство Косова у Уједињеним нацијама новост само за оне који не прате званичну политику те земље од бомбардовања Србије.

"То што је господин Кирби изјавио није ништа ново, осим за оне који нису пратили шта званична политика САД последњих година, од бомбардовања Југославије и Србије, говори и ради", рекао је Марковић.

Он је у изјави за медије подсетио на Резолуцију 1244 која се, како сматра, "никада не поштује", као и на примену "двоструких стандарда у односима Србије и самопроглашеног Косова где су Албанци за САД увек привилеговани".

"Вашингтон је признао самопроглашену независност Косова, а тиме што их гура у чцланство међународних асоцијација, жели да оправда агресију НАТО на СР Југославију", рекао је Марковић.

Говорећи о евентуалном чланству Србије У НАТО, Марковић је истакао да је "Србија војно неутрална" а додао да се оно што је НАТО у агресији 1999. године направио Србији "никада не сме заборавити".

"НАТО је нанео велико зло Србији, свака пета жена у Србији, која је у време НАТО агресије била девојчица од осам до дест година, не може сада да рађа децу због касетних бомби, осиромашеног уранијума, преживљеног страха", истакао је Марковић.

Он је додао да је "речено да је бомбардовање било због тадашњег председника Србије Слободана Милошевића".

"Ево, ја сада кажем да можемо да сумњамо да је терористички напад у Паризу, половином новембра, био због Франсоа Оланда. Наравно да није тако", додао је Марковић.

Он је истакао да би, да је био домаћин генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу 19. новембра, када је посетио Србију, госта одвео у Варварин, на мост на Великој Морави, на коме је 14 младих погинуло од НАТО бомби, у дану када је био вашар у том месту.

"Одвео бих га и у Грделичку клисуру где је бомбардован воз и на многа друга места где су страдали бројни цивили од НАТО бомбардовња", закључио је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије