ДС: Неистините изјаве министра финансија о буџету Војводине

Покрајински одбор Демократске странке сматра да је изјава министра финансија Душана Вујовића о томе да ће се у покрајински буџет наредне године слити више од осам одсто средстава републичког буџета, како кажу, замагљивање стварности и обмањивање јавности.

ДС тврди да је министар Вујовић у јавности изнео неистину и истичу да су Законом о буџету Србије за 2016, мимо Устава и закона, Покрајини приписана средства од преко 30 милијарди динара за финансирање републичке надлежности - зарада у основном и средњем образовању и трансферна средства општинама и градовима.

Поред ових средстава, министар је у својој изјави буџету Покрајине по први пут приписао и вредност расхода од преко 15 милијарди динара који ће бити извршени диретно из буџета Републике, преко различитих министарстава, а односе се на расходе за радове на територији Војводине.

Војвођанске демократе сматрају да недоумице око Уставом утврђеног обима буџета за покрајинску администрацију нема и да седам одсто пореских прихода буџета Републике износи најмање 58 милијарди динара, колико би требало да износе средства којима АП Војводина располаже.

"Свако додавање трансферних средстава је неосновано, а нарочито урачунавање средстава која неће ни проћи преко буџета АП Војводине. Ова изјава министра је замагљивање стварности и обмањивање јавности", саопштиле су демократе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се