Посланици о одлуци Вучића да Гашић више не обавља функцију министра

Посланици владајуће већине поручили су да је одлука премијера Александра Вучића да министар одбране Братислав Гашић после увреде новинарки ТВ Б92 више не обавља ту функцију, ставља до знања да је одговорност најважнија, док је опозиција сумња да ће до тога заиста и доћи.

Посланица СНС-а Александра Томић каже да свако треба да учи на својим грешкама и да је ово први пут да на политичкој сцени неко сноси одговорност за јавно изговорену реч. Додаје да Србија добија ново лице.

Томићева наводи да је Братислав Гашић платио цену због онога што је рекао, а да је та цена, будући да је први у Србији који је тако прошао, висока. "Стварно ми је жао, али неко у Србији увек мора да буде први", истиче Томићева.

Социјалиста Ђорђе Милићевић сматра да је одлука премијера Вучића у правцу стављања до знања да је одговорност најважнија, а пре свега оних који обављају јавне функције.

"Један је циљ, а то је уређена, пристојна и модерна Србија и у том правцу сагледавамо одлуку када је реч о министру Гашићу", каже Милићевић.

Посланик ДС-а Драган Шутановац истакао је да подржава смену министра одбране, али да сумња да се то неће десити, док је његов страначки колега Борислав Стефановић додао да се не би изненадио да је у питању политички маневар после кога ће се Гашић вратити на неку дужност.

Зоран Живковић из Нове странке на целу ситуацију гледа као на "класични кризни менаџмент".

"То је класичан кризни менаџмент. Ако видите да против себе имате све, онда морате да дате неку жртву. Гашић је жртва и то је добро, само је питање куда даље. Плашим се на крају кога ће да доведе", рекао је Живковић.

Живковић је додао да ово није случај Гашић, него Вучић и честитао људима из медија на брзој рекацији.

Доскорашњи посланик Саша Мирковић, који је сада самостални посланик, наводи да је грешка Гашића, уколико му је то прва, опростива.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво