Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије су на почетку седнице тражили обавештења од државних органа, између осталог, о незаконитим радњама војвођанске власти, солидарном порезу који је наплаћен породиљама и наводном доласку инвеститора у Нови Сад.

Посланик Српске напредне странке Александар Јовичић рекао је да у последњих 30 година није видео "гори и криминалнији режим од војвођанског". Позвао је Министарство унутрашњих послова да реагује како би се прекинула "пљачка у Војводини".

Јовићић је питао МУП до каквих су сазнања дошли у истрази случаја у ком је војвођанска власт деци ометеној у развоју "отела" 1,5 милион евра.

"Они (ДС) су ме тужили због те изјаве, ја јавно позивам да се криминалне афере зауставе у Војводини... Ако мислите да се плашимо што ћете да нас тужите, поручујем да нас нећете ућуткати", рекао је Јовичић реагујући на тужбу ДС-а, која је поднета против њега.

Посланица Демократске странке Александра Јерков рекла је да СНС ствара "привид инвестиција" и да је један од тих привида и најава доласка "мистериозног инвеститора у Нови Сад, коме ће тај град уступити земљиште у вредности од 12,5 милиона евра".

Она је рекла да град има намеру да уложи милијарду у опремање земљишта и три милијарде у изградњу хале у којој ће тај инвеститор да обавља послове.

Посланица Савеза војвођанских Мађара Елвира Ковач питала је када и како ће се породиљама вратити новац који им је наплаћен кроз солидарни порез, након што им је држава ођедном уплатила неколико дуговања.

Шеф посланичке групе Социјалдемократске странке Марко Ђуришић питао је када ће бити донета уредба на основу Закона о јавној својини, која треба да уреди питање коришћења државних станова.

Негодовао је и због тога што посланици немају довољно времена да се припреме за седницу на чијем дневном реду је и Предлог буџета за 2016. годину и да данас не би требало да почне расправа.

Председница парламента Маја Гојковић одговорила му је да су посланици Предлог буџета за 2016. годину добили још 4. децембра и да данас неће почети расправу о предложеним тачкама, већ да ће само бити утврђен дневни ред.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво