Шутановац: Предлог да се насилницима одузме оружје

Демократска странка ће по пети пут предложити да се у дневни ред Скупштине Србије уврсте измене и допуне Кривичног законика, којима се захтева да се насилницима у породици одузима право на легално поседовање оружја.

Посланик ДС-а Драган Шутановац је новинарима у парламенту рекао да је половина од укупног броја убистава у породици почињена управо из оружја које насилник има у легалном поседу.

"Сведоци смо да је по извештају МУП-а у последњем тромесечју насиље у породици повећано за 40 одсто, што показује и могућности да насилници изврше најтежа кривична дела", рекао је Шутановац.

Шутановац је због тога апеловао на парламент и затражио подршку свих посланика да усвоје предлог ДС-а, наводећи да је у "духу онога што Влада Србије жели да формулише - равноправност и заштита незаштићених".

Аутономни женски центар саопштио је да су ове године 33 жене убијене у породичном насиљу, од којих 15 из ватреног оружја.

Подршка смени Гашића, али и бојазан да се неће десити

Драган Шутановац је изјавио да подржава смену министра одбране Братислава Гашића, али да има бојазан да се то неће десити.

Шутановац, који је раније био министар одбране, рекао је новинарима у парламенту да то мисли на основу политичког искуства, али и на основу тога што Гашић на данашњој конференцији за новинаре није рекао да ће поднети оставку.

Навео је и да нема дилему да је Гашић "недостојан" те функције, као и да је до сада било много повода и разлога за његову смену.

"Подржавам његову смену, али изражавам сумњу да ће се то десити и да ће он остати на тој функцији", рекао је Шутановац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво