Заја: Вучић најзаслужнији за јачање привреде

Премијер Александар Вучић састао се са председником италијанске регије Венето Луком Зајом који је рекао да је желео лични контакт са председником српске Владе, јер је он најзаслужнији за јачање привреде и приближавање земље Европској унији.

Александар Вучић је рекао да Србија жели јачу сарадњу са регијом Венето, чија је привреда одолела економској кризи, јер се углавном заснива на систему малих и средњих предузећа.

Како је саопштила владина Канцеларија за медије, српски премијер је изразио задовољство што је у Србији присутно све више компанија из те италијанске регије, јер са собом доносе снажан предузетнички дух, неопходан за оживљавање српске економије.

Председник Владе Србије је рекао да очекује да добри економски резултати, које је потврдила и трећа ревизија аранжмана са Међународним монетарним фондом, допринесу већем интересовању за пословање италијанских компанија у Србији. Захвалио је Заји што данас отвара фабрику за производњу дрвних подних облога у Сремској Митровици и изразио наду да ће отворити још много фабрика у Србији.

Председник италијанске регије Венето је истакао да је желео лични контакт са премијером Вучићем, јер је он најзаслужнији за јачање привреде Србије и приближавање земље Европској унији.

Заја је рекао да очекује да ће успешно спроведене реформе Владе Србије резултирати и променом модела производње, односно да ће се отворити више малих и средњих предузећа, која су, због бржег прилагођавања променама на тржишту, гарант привредног успеха. Такође је понудио и помоћ регије Венето да се тај модел производње прихвати у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије