Читај ми!

Посланичка питања o платама и пензијама, екологији

Посланици су седницу почели постављањем посланичких питања Влади и министрима. Питања су се односила на повећање плата и пензија, однос према албанској националној мањини, екологији...

Посланик ДС-а Балша Божовић упитао је председника Владе Александра Вучића да ли се јуче шалио када је рекао да је повећање плата и пензија толико да се у Србији данас боље живи.

Божовић је упитао и да ли Влада зна да за 290 динара, колико је просечно повећање пензије, може да се купи хлеб, млеко и шећер и зашто се за раднике у "Србијагасу" издваја 500 евра једнократне помоћи, а за просветне раднике 55 евра.

Посланик Партије за демократско деловање Риза Хаљими оптужио је власт у Србији да је погоршала однос према албанској националној мањини, нарочито тиме што је у последњем попису приказан мањи број становника албанске националности, него што реално јесте.

Посланик Зелених Србије Иван Карић упитао је како се у Србији троши новац намењен за екологију и новац који се прикупља по основи за екологију.

Посланица ДХСС-а Олгица Батић питала је министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да ли зна да полиграф не представља доказ по важећим законима Србије и да је поступак полиграфског испитивања увек добровољан.

Батићева је упитала Стефановића и када ће почети да се суздржава од коментарисања истрага и судских поступака, односно онога што је истакнуто као проблем у извештају Европске комисије у делу о правосуђу.

Посланица ЛСВ-а Селена Папуга упитала је како је могуће да ЕПС гаси "Електропривреду Војводине", а оснива ново предузеће - "Електросевер" у Косовској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије