Читај ми!

Арсић: Разматраће се амандмани за помоћ просвети

Председник Скупштинског одбора за финансије Верољуб Арсић каже за РТС да ће се у Скупштини Србије разматрати амандман којим би се једнократна помоћ у износу од 7.000 односила на 145.000 запослених у просвети.

Скупштина Србије данас расправља о једнократној помоћи запосленима у просвети од, како је најваљено, 7.000 динара. За то је неопходна допуна Закона о буџету за 2015. годину којим је предвиђена једнократна помоћ за око 110. 000 запослених у основном и средњем образовању и ученичком стандарду.

Верољуб Арсић је, у разговору за РТС, рекао да је уложен амандман да се помоћ не односи на 110.000 људи, како је првобитно предвиђено, већ за око 145.000 запослених у просвети.

То ће се односити и на високошколске установе, што у самом предлогу закона није било, рекао је Арсић.

Додао је да ће се размотрати и амандмани опозиције.

"Видећемо да ли ту има нешто што ће бити прихватљиво, то јест да ли има новца за извршење таквих амандмана. Они знају у каквој је ситуацији наша земља и наше финансије", каже Арсић.

Додаје да су председници синдиката вероватно већ предложили неки амандман преко посланика, јер су очекивали, због разговора са премијером, већу исплату - у висини просечне плате.

"Они тај договор тумаче како хоће. Њима је обећана помоћ до једне плате а влада даје колико има новца у буџету за једну такву намену. Маса новца која може да се исплати везана је за износ који држава оствари као бруто доходак и ван тога нема даље", рекао је Арсић.

Очекује да се предлог закона о буџету за 2016. до краја новембра нађе у Скупштини, а да средином децембра почне расправа о томе.

"Јуче је завршена трећа ревизија аранжмана са ММФ-ом. Сада је утврђен буџетски оквир на основу којег се он утврђује", рекао је Арсић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије