Читај ми!

Чепурин: На привредну сарадњу утичу спољнополитички фактори

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин рекао је у Нишу да на привредну сарадњу његове земље и Србије утичу спољнополитички фактори који се уопште не тичу привреде.

Александар Чепурин је износећи овакву оцену рекао да мисли на пројекат "Јужни ток", али, како је нагласио, привредна сарадња са Србијом има перспективу, преноси Танјуг.

Додао је да је увођењем санкција Русији дошло до пада вредности рубље што је утицало и отежало трговину са Русијом.

"Ово су тешка времена и за Русију и за Европу, посебно када је реч о избеглицама", рекао је руски амбасадор новинарима после сусрета са градоначелником Ниша Зораном Перишићем.

Чепурин је рекао да ми треба да мислимо шта можемо да урадимо непосредно, да сарађујемо, да више производимо и да помажемо блискоисточним народима да среде ствари у својим земљама.

"Ако ћемо радити и у најтежим могућим условима не морамо да губимо наду - ми смо оптимисти", рекао је Чепурин.

Чепурин је у Нишу присуствовао отварању фестивала руског дечјег филма, а на питање да ли се размишља о отварању Руског културног центра у Нишу Чепурин је рекао да то зависи од спремности страна да подржавају овакав центар.

Иницијатива о оснивању Руског културног центра или Руског дома у Нишу покренута је раније, па је уговор о његовом оснивању раскинут.

Чепурин је рекао да се Руски дом обично оснива у престоници неке земље, а огранци у још неким градовима.

"Времена су тешка за такве ствари, потреба постоји, радићемо на томе", казао је руски амбасадор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије