Читај ми!

Веселиновић: Опозицији није дозвољено да слободно говори

Покрет за преокрет оценио је да у Србији не постоје услови за поштене покрајинске и локалне изборе јер опозиционим странкама није дозвољено да слободно изразе своје мишљење.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оценио је да је то што су активисти СНС-а спречили демократе у Новом Саду да одрже конференцију за новинаре веома опасно понашање, посебно ако се има у виду да предстоје локални и покрајински избори, пренео је Танјуг.

"Због овог догађаја, али и свега што се дешавало током претходних избора за локалне власти, можемо рећи да немамо услове за поштене покрајинске и локалне изборе, јер ће, по свему судећи, опозиционим странкама бити онемогућено да искажу слободно своју вољу кроз застрашивање или куповину гласова", оценио је Веселиновић у изјави медијима.

Оценио је да такав гест несумњиво припада "тоталитарним режимима који другима онемогућавају да изразе своје мишљење".

Веселиновић је затражио од Полицијске управе у Новом Саду да изнесе податке ко је дозволио контраскуп, будући да се знало да може доћи до инцидената.

"Забринути смо и тражимо од надлежних органа да предузме мере против оних који су онемогућили мирно одржавање скупа", рекао је Веселиновић и позвао владајуће странке да се уздрже од таквих потеза и омогуће опозицији учешће на фер и коректним изборима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије