Читај ми!

Стефановић: Скупштина СНС-а у јануару

Српска напредна странка одржаће четврту скупштину у јануару месецу идуће године, каже потпредседник странке Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да ће се на скупштини анализирати рад свих који су у извршној власти и који имају најзначајније државне функције, преноси Танјуг.

Како је рекао, очекују се значајне промене у руководству странке, јер СНС жели и тиме да покаже да су одговорност и рад основне смернице рада напредњака.

На питање да ли скупштина СНС-а у јануару значи и да ће се ићи на ванредне парламентарне изборе, Стефановић је у изјави за Танјуг рекао да ће председник странке Александар Вучић до краја септембра донети одлуку да ли ће 2016. бити изборна година за републички парламент и да ће се при доношењу те одлуке водити најбољим интересима државе и грађана Србије.

Иначе, Стефановић је на конференцији за новинаре најавио да ће у петак 11. септембра бити одржана седница Председништва на којој ће се говорити о свим актуелним темама, али и даљем спровођењу реформи које спроводи Влада Србије.

Најавио је и да ће се у наредним месецима и годинама наставити са реформама и навео да ће се интензивно радити на даљој приватизацији, рационализацији јавне управе и реструктурирању јавних предузећа.

Додао је да је влада за добре резултате добила похвале Светске банке, али и указао да су тимови направили добар резултат у ЕПС-у, такође и у Железницама, а да је договорен и улазак експертског тима Светске банке у "Србијагасу".

Према његовим речима, жеља је да то и слична предузећа не остану "камен спотицања" и да узимају новац из буџета, већ напротив да успешно раде и пуне буџет.

Како је рекао, СНС ће инсистирати на три кључне ствари у реформама, а то су реформа школства, здравства и подстицање демографије.

Стефановић је истакао да ће се радити на другачијем систему школства, али и изградњи нових школа и образовних институција, такође на домовима здравља, али најавио и решење проблема који се појављују на релацији локална самоуправа - домови здравља.

Како је оценио, око тога да грађани Србије морају имати пуну здравстену заштиту нема преговора, а интензивно ће се радити уз подстицајне мере и подизање економије и на демографском плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије