Читај ми!

ДС: Закон о конверзији земљишта непримењив

Нацрт закона о конверзији земљишта уз накнаду непримењив је на начин који је предвидела Влада и не поспешује привлачење страних инвестиција, оценио је министар грађевинарства владе у сенци ДС-а Драгослав Шумарац.

Драгослав Шумарац рекао је да ће закон смањити приливе у буџете градова и општина, као и да ће смањити прилив у Фонд за реституцију пошто је одређено земљиште и предмет Закона о реституцији.

"То значи да ће се од свих пореских обвезника узимати средства за реституцију, за поправку улица, изградњу вртића, а конверзија ће остати незавршен посао", навео је Шумарац, а саопштено из ДС-а.

Како наводи Танјуг, Шумарац је додао да не постоји рок да подношење захтева за конверзију као и да је новим законом предвиђено да се може склопити и уговор о закупу земљишта који је предмет конверзије, чиме се, како је оценио Србија враћа у 2009. годину.

Шумарац је навео и да је недоречено ко одређује висину надокнаде за конверзију земљишта, да ће то пре свега радити локална самоуправа односно одговарајући орган на затражено мишљење од Пореске управе.

"Ту би најбоље било да се ангажују ипак стручни људи односно вештаци", рекао је Шумарац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије