Читај ми!

Мустафа: ЗСО најтежа тема у разговорима са Београдом

Косовски премијер Иса Мустафа изјавио је да је "у разговорима о нормализацији односа између Београда и Приштине тема Заједнице општина са српском већином једна од најтежих".

Иса Мустафа оцењује да било које решење које ће створити "асиметричну реалност власти" не само да ће бити штетно за Косово, "већ и за пријатеље Косова који су помогли у демократској и институционалној изградњи земље, јер би произвело нефункционалан и неперспективан систем", преноси Танјуг.

"Косовска делегација се показала коректном и конструктивном да се пронађе решење у оквиру уставног и законског система Косова. Са друге стране српска страна је инсистирала да асоцијација врши неке од послова централне и локалне власти као и да запослени који раде тај посао имају статус државних службеника", написао је Мустафа на фејсбук налогу.

"Заинтересовани смо да пронађемо најбоље решење које ће помоћи интеграцији Срба и који ће им створити простор за развој и животну перспективу, као и свим грађанима наше земље", написао је Мустафа.

Према његовим речима представници Косова спреми су "да потроше још много времена и енергије за решење које ће бити одрживо, које ће створити стабилност у земљи и регионалну стабилност и европску перспективу".

"Таква решења нису иделна, она су посебно тешка за оне који преговарају и који треба да донесу одлуке, међутим таква решења олакшавају наш живот", закључује Мустафа на Фејсбуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије