Андрејa Младеновић искључен из ДСС-а

Извршни одбор и Председништво Демократске странке Србије донели су одлуку да доскорашњег председника Извршног одбора Андреју Младеновића искључе из странке, сазнаје "Танјуг". На делу је политичко разрачунавање са неистомишљеницима у странци, сматра Младеновић.

Председништво ДСС је раније сменило Младеновића са места председника Извршног одбора странке, због неслагања у вези са учествовањем те странке у власти у Београду.

Младеновић је, реагујући на искључење, рекао Танјугу да не прихвата ту одлуку, јер сматра да је противстатутарна.

Према његовим речима, Председништво ДСС-а je одлуку о његовом искључењу донело на предлог нелегално изабраног Извршног одбора-

"Противстатутарна је била одлука Председништва да ме разреши са места председника Извршног одбора, јер такву одлуку може да донесе само Главни одбор. Након тога је је изабран нови Извршни одбор, а седница ГО заказана је тек за септембар", указује Младеновић.

Сматра да је на делу "политичко разрачунавање са неистомишљеницима у странци", а да се он први нашао на удару, јер се не слаже са начином на који ново руководство води странку и креира њену политику.

Младеновић подсећа да је трећина чланства тражила сазивање Главног одбора странке у суботу, 27. јуна, који, међутим, није одржан због недостатка кворума.

Тада је, додаје Младеновић, део чланства донео одлуку да формира фракцију унутар ДСС-а која ће заступати изворне принципе странке.

"Ми не можемо да прихватимо да нелегални органи странке предлажу и доносе одлуке и сваки члан ДСС-а ће проценити да ли је могуће наставити рад у странци, организовати се у оквиру органа странке и покушати да сачува изворно језгро ДС С-а, које је нестатутарним одлукама доведено у питање", наглашава Младеновић.

Упитан како ће се његово искључене из странке одразити на функционисање власти у Београду, Младеновић је рекао је да ће наставити да обавља фунцкију у граду.

"Сигурно је да ми у Београду више нисмо представници Санде Рашковић Ивић нити групе која себе сматра и представља као ДСС, али ћемо представљати све Београђане који су за нас гласали именом и презименом", рекао је Младеновић.

Коментаришући образложење странке о неговом искључењу у којем се наводи да је нарушио углед ДСС-а, Младеновић наводи да никад није нарушио углед партије, већ да је увек представљао идеје и политику ДСС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара