Читај ми!

Мустафа: Желимо споразум о неком питању 29. јуна

Косовски премијер Иса Мустафа каже да су разговори са делегацијом Србије у Бриселу били напорни и динамични, и да постоји опредељење да се на следећем састанку, 29. јуна, постигне споразум о неким од питања.

На многим темама које су третиране дуго су радили наши стручњаци који са пуном одговорношћу покривају своје области, написао је Иса Мустафа на свом Фејсбук профилу, преноси Бета.

"Постоји опредељење свих да решавамо проблеме који нас држе таоцима током свих ових година после рата и да се вратимо нашој развојној и интегративној перспективи", навео је Мустафа.

Указује да ће се разговори наставити 29. јуна, после посла који ће стручњаци имати на разјашњавању законских, уставних и многих других отворених питања.

"Ми ћемо чинити напоре да заокружимо неке од споразума о неким капиталним питањима", написао је косовски премијер.

Премијер Србије Александар Вучић и Мустафа, уз посредовање високе представнице ЕУ Федерике Могерини, разговарали су јуче у Бриселу о формирању Заједнице српских општина, енергетици, телекомуникацијама и слободи кретања на мосту у Митровици.

Договори нису постигути, али су све стране навеле да је дошло до напретка у неким областима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије