Читај ми!

Мартиновић и Живковић о руковању са Арканом

Заменик шефа посланика СНС-а Александар Мартиновић рекао је да ће свим пословничким средствима бранити Владу Србије од критика представника некадашње власти и током расправе показао фотографију на којој се, како је навео, лидер Нове странке Зоран Живковић рукује са Жељком Ражнатовићем Арканом.

"Нећу да дозволим да неко ко је био на концерту са Легијом (Милорад Улемек, некадашњи командант ЈСО-а), заједно са Црвеним береткама, који се сликао са Арканом, каже да у Влади седе шибицари, лажови, преваранти. Покажите ми иједну фотографију на којој је Вучић у друштву са људима као што су Улемек и Аркан", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је навео да је фотографија настала у време када су "Црвене беретке били хероји петооктобарске револуције, па су онда преко ноћи постали државни непријатељи број један".

У том тренутку се водила расправа о Живковићевом амандману на предложене измене Закона о акцизама, којима се уводи акциза на електричну енергију, а Мартиновић је навео да би га подржао да је подносилац у време док је био на власти радио оно што сад говори.

Мартиновић је подсетио и да је Живковић као градоначелник Ниша својевремено грађане позивао да не плаћају струју.

Живковић је одговорио да је, кад је реч о фотографији с Арканом, у питању био случајни сусрет и да су на фотографији још и покојни Зоран Ђинђић и Милован Илић Минимакс, а да је тада Аркан био народни посланик, те да је у питању био новогодишњи концерт који је организовала Општина Кула.

Живковић је рекао и да Мартиновић "није остварио своју младалачку жељу да пипне Аркана", приметивши да за то нису криви покојници на поменутој слици, демантујући да је било кад позивао не неплаћање струје.

Он је критиковао начин на који седнице Скупштине води председавајући Игор Бечић, тврдећи да ствара огромну нервозу и панику међу представницима владајуће већине јер "не спроводе политику коју су обећали грађанима".

У то је убројао и поскупљење струје, односно увођење акциза на електричну енергију, о чему парламент расправу приводи крају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије