Читај ми!

Дачић и Ајгнер за бољу сарадњу на свим пољима

У разговору првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића и амбасадора Аустрије у Београду Јоханеса Ајгнера обострано је изражено задовољство врло добрим односима две земље и пренета спремност за даљи развој сарадње на свим областима.

Ивица Дачић је примио амбасадора Ајгнера, који му је уручио позивно писмо министра иностраних послова Аустрије Себастијана Курца за учешће на министарском састанку у оквиру "Бечког самита о западном Балкану 2015" 27. августа, саопштило је Министарство спољних послова Србије, преноси Танјуг.

Захваливши на позиву, шеф српске дипломатије пренео да ће са задовољством прихватити учешће на овогодишњем Бечком самиту, додаје се у саопштењу.

Министар спољних послова примио је у опроштајну посету амбасадора Босне и Херцеговине у Републици Србији Ранка Шкрбића.

У разговору је обострано позитивно оцењена сарадња током мандата амбасадора Шкрбића и, истовремено, констатован заједнички интерес за даље унапређење билатералне сарадње Републике Србије и Босне и Херцеговине.

У светлу актуелних догађања саговорници су изразили став да се сва отворена питања морају решавати међусобним дијалогом.

Шеф српске дипломатије пожелео је пуно успеха амбасадору Шкрбићу у даљем раду, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије