Николић са челником организације “СОС Дечја села”

Председник Србије Томислав Николић разговарао је са Сидартом Каулом, председником Генералне скупштине Међународне организације “СОС Дечјих села” о разорном утицају светске економске кризе на институцију породице.

Председник Николић је истакао да грађани Србије велику пажњу посвећују подизању и васпитању деце и да постоји готово култни однос према породици, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима председника Републике, преноси Танјуг.

"Нажалост, трка за новцем, каријером и константна неизвесност се одражава и на породицу", нагласио је Николић и додао да је одлазак младих у иностранство и пораст разведених бракова довео до кризе у породици.

"Економска криза се снажно одразила на младе и држава се труди колико може да помогне, али то често није довољно. "Дечје село" у Краљеву, које је део организације "СОС Дечја села", се стара о незбринутој деци на конзервативан и инклузиван начин и то је веома похвална иницијатива", рекао је Николић.

Председник Србије је реако да је то добар пример у који би требало укључити и друге локалне самоуправе.

Председник организације "СОС Дечја села" Сидарта Каул је рекао да се та организација стара о преко милион деце широм света.

"Економска криза је узела данак у најрањивијој популацији и број деце без родитељског старања широм света је у порасту", нагласио је Каул.

Он је додао да пројекат "Дечје село" у Краљеву које је отворио председник Николић веома успешан и да проблеми младих са којима се Србија суочава представљају глобални феномен.

"Ми се трудимо да научимо децу да поштују своје вредности и културу, али исто тако да поштују друге и учимо децу да је сваки облик насиља неприхватљив", нагласио је Каул и захвалио Николићу на свему што је учинио у реализацији пројекта.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије