Диспечерски центар ЕПС-а сели се у Нови Сад

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће "Електропривреда Србије" преместити свој национални оперативни диспечерски центар у Нови Сад, наводећи да ће тиме у том граду бити "срце" система за целу Србију. Појачаћемо борбу против нарко тржишта у Новом Саду, рекао Вучић.

Вучић је на конференцији за новинаре, након састанка са лидером Лиге социјалдемократа Војводине Ненадом Чанком, рекао да то значи и допунске инвестиције као и нове информационе системе и показује однос владе не само према Војводини већ и целој Србији, што значи да влада не прави разлику између Београда и осталих делова Србије, преноси Танјуг.

Вучић је изјавио да ће у Новом Саду бити појачано присуство снага безбедности у борби против криминалитета и посебно против ширења нарко тржишта, те да у том смислу резултате очекује у најкраћем року.

Премијер је рекао да је данас био у контакту са шефом Безбедносно-информативне агенције и министром унутрашњих послова и да је с њима договорено јачање "и видиљиво и невидљиво" безбедносних снага у Новом Саду.

"Мислим да ћемо имати резултате у најкраћем периоду", рекао је Вучић.

Прва влада која показује да је Војводина део Србије 

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да је актуелна влада прва која показује осећај да је Војводина део Србије, преноси Танјуг.

Чанак је рекао да је кључни доказ за то одлука да се главне надлежности ЕПС пребаце у Војводину, што му је, током данашњег састанка, саопштио премијер. Он је навео да је, иначе, само покретање питања гашења "Електровојводине" доживљено као модел отмице војвођанске имовине.

"До сада смо стално били у ситуацији да смо ми две стране. Ово није питање страна, већ бољитка за грађане", рекао је Чанак.

Приметивши да се у многим војвођанским питањима не слаже са премијером, Чанак је рекао да се то односи и на идеју о формирању војвођанске полиције.

Истина, он је као на један од кључних разлога за састанак са Вучићем, поменуо управо проналажење решења за ефикаснију борбу против организованог криминала и организованог тржишта наркотика, који, пре а његовим речима, угрожавају живот грађана, чему су доказ и готово свакодневни обрачуни криминалних група у Новом Саду.

Чанак је оценио као антицивилазицијски чин намеру мађарске владе о постављању зида на граници са Србијом како би се спречио улазак миграната.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије