ДС тражи оцену уставности закона о порезу на имовину

Демократска странка предала је иницијативу за оцену уставности појединих одредаба Закона о порезу на имовину, саопштила је та странка.

Намера Демократске странке је да подсети челнике градске власти и Србије да власт треба да постоји због грађана, а не због себе саме, и да грађани не смеју плаћати цену неспособности оних који воде Београд и Србију, рекао је председник Градског одбора ДС Београд Балша Божовић.

Тврди да је намера градских и републичких власти да грађани финансирају њихове трошкове и, како је рекао, њихово незнање, и навео пример четворочлане породице са Канаревог брда која живи у 60 квадрата стамбеног простора, која је 2013. године порез на имовину платила четири хиљаде динара, 2014. године шест хиљада динара, и једанаест и по хиљада динара 2015. године.

Божовић је у саопштењу ДС, истакао да повећање пореза на имовину представља само још један додатни намет, "додатну пљачку грађана, и одговорност у овом случају морају да сносе они који су све ближе томе да направе од нашег друштва друштво у ком живи један одсто богатих и 99 одсто сиромашних".

Председник Општинског одбора ДС Савски венац Душан Динчић, оценио је у саопштењу, да су измене Закона и начин на који га град примењује, произвели да порез на имовину постане један "пљачкашки порез којим се отима имовина великог броја грађана Београда".

Динчић је рекао да је затражена оцена уставности оних одредаба које доводе до двоструког опорезивања грађана, па људи за исту непокретност плаћају двоструки порез, односно на земљиште које се налази испод зграде, плаћа се исти през као на зграду, као и онај део закона који говори о зонама које су у граду Београду неправедно и лоше одређене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара