Брза пруга до Будимпеште главна тема заједничке седнице

Премијер Александар Вучић примио је амбасадора Мађарске Атилу Пинтера и том приликом изразио задовољство што ће друга заједница седница влада Србије и Мађарске бити одржана 1. јула у Будимпешти.

Очекује се да заједничка седница, уз истовремено одржавање Пословног форума српских и мађарских привредника, пружи додатни подстицај развоју билатералне сарадње, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима, преноси Танјуг.

Премијер Вучић је најавио да ће брза пруга између Београда и Будимпеште бити приоритетна тема седнице, како би радови почели до краја године.

Српски премијер је, како се наводи, нагласио да изузетно цени подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије, а посебно ангажовање мађарских стручњака у пружању помоћи нашем преговарачком тиму.

Амбасадор Пинтер истакао је да је Мађарска потпуно задовољна билатералним односима са Србијом.

"Везе двеју земаља никада нису биле боље, ми сматрамо да нема отворених политичких питања у нашим односима, пре свега захваљујући раду актуелне Владе Србије", рекао је мађарски амбасадор.

Најавио је да ће највећи део свог амбасадорског мандата посветити јачању економских веза двеју земаља, а посебно изналажењу могућности за улагање мађарских компанија и у другим деловима Србије, а не само у Војводини, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара