Читај ми!

Сенић нови заменик шефа посланика СДС-а

Нови заменик шефа посланичког клуба СДС-а у Скупштини Србије биће Александар Сенић, саопштено је на конференцији за новинаре те странке на којој је демантовано писање појединих медија о даљем осипању тог посланичког клуба.

Шеф посланичке групе Социјалдемократске странке Марко Ђуришић рекао је на конференцији за новинаре којој су присуствовали сви посланици те странке осим Биљане Хасановић Кораћ која је на путу, да ће Сенић заменити Јанка Веселиновића који је пре две недеље напустио странку незадовољан њеним радом, преноси Танјуг.

"Две недеље је од како је Веселиновић отишао, а у медијима се настављају спекулације како се проблеми у СДС настављају и како посланици траже друге странке. Имали смо прошле недеље редовну седницу Председништва и на њој није било непријатних тонова, постројавања или било чега сличног", нагласио је Ђуришић.

Према његовим речима, начин на који се у међима пише о СДС-у је још један пут да се омаловажи оно што странка ради, а "доказ је и панике владајуће странке", будући да СДС, како каже, говори о нагомиланим проблемима у земљи.

Ђуришић је поновио да се Веселиновић приликом одлуке о напуштању СДС-а водио неиспуњеним личним амбицијама.

Најавио је да ће у наредних неколико дана предложити законске измене које ће, како је навео, спречити повећање износа пореза на имовину у пореским решењима.

Ђуришић је оценио да је непримерено повећавати пореску обавезу грађана у ситуацији када су смањене плате и пензије, додајући да је то један од начина да СДС "заштити грађане од неспособне владе".

Нови заменик шефа посланичке групе СДС-а Александар Сенић захвалио се на поверењу које су му колеге као најмлађем посланику указале и најавио да ће у наредном периоду та странка укључити младе у припрему амандмана и наступа на седницама Скупштине Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара