Костић: Подржали смо Бриселски споразум због ЗСО

Градоначелник општине Грачаница Владета Костић изјавио је да су представници Срба на Косову подржали бриселски споразум због формирања Заједнице српских опшина.

"Једини разлог због којег су Срби подржали Бриселски споразум је формирање ЗСО, али, ако се ова тема не нађе на дневном реду у Бриселу у неком разумном року, Срби са Косова ће свакако бити незадовољни, а то може произвести много веће проблеме за Косово, косовско друштво и међународну заједницу", рекао је Владета Костић за РТК2, преноси Бета.

Костић је рекао да није питање за њега да ли то може негативно да се одрази на велику коалицију, у којој се налази и листа "Српска", али да односи унутар коалиције зависе од питања ЗСО.

"Не волим да лицитирам са датумима, мислим да је чак и штетно да се о одређене ствари ограничавају временским роковима, битно је да се иде ка формирању ЗСО, или ка имплементацији било чега договореног, јер ако желимо да правимо нешто што ће трајати, не смемо га правити на брзину.

За Србе је најбитније да се ово квалитетно постави, и служи за навек, а не ради скупљања дневних или годишњих политичких поена", рекао је Костић.

Према његовим речима, требало би да дође до конкретних решења на наредном састанку нормализације односа Приштине и Београда у Бриселу када би требало да разговарају премијери Иса Мустафа и Александар Вучић.

"За потпуну имплементацију свега оног што су технички тимови договорили у Бриселу потребна је и политичка подршка. Две најбитније фигуре су премијери, а од такве политичке подршке зависи и сама имплементација онога што је договорено на техничком нивоу", каже Костић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара