Живковић: Спољна политика у функцији "домаћег терена"

Посланик и председник Нове странке Зоран Живковић рекао у Нишу да је спољна политика Србије у функцији скупљања поена на домаћем терену.

Од 5. октобра 2000. године се води слична политика која се мери само успесима или неуспесима, рекао је Живковић и додао да је у првим година после 5. октобра направљен велики корак напред, а онда је од 2004. године вођена иста полтика "разрокости".

"То значи - мало Брисел, мало Вашингтон, мало Москва без идеје шта то дугорочно и средњорочно доноси Србији", рекао је Живковић новинарима током разговора са грађанима у акцији "Питајте посланика".

Када се некоме чини да су Руси популарнији онда се окрене тамо, када се чини да је то Брисел интересантнији онда се окренемо Бриселу, навео је Живковић и напоменуо да је спољна политика ипак мање важно питање за грађане од стања у земљи.

"Русију поштујемо, волимо и неке друге осим Русије, наше усмерење мора да буде ЕУ", истакао је Живковић.

Поводом одлуке Административног одбора да се јавни скупови не одржавају испред републичког парламента, Живковић је рекао да је то право место где грађани изражавају своје ставове о некој ситуацији.

"Ту су се одржавали митинзи, једни, други, трећи и то треба да се настави у складу са законом који дефинише окупљање грађана", напоменуо је Живковић и додао да грађани у разговори најчешће питају за посао, да они који раде имају мале плате, дугове, да говоре о томе како деца беже из земље и о својој забринути за стагнацију Ниша.

Грађани такође, додао је Живковић, помињу сукобе у владајућој СНС у Нишу.

Додао је и да је НС прва кренула у изборну кампању јер је нова партија, као и да је Ниш место којем су најпотребнији избори које НС очекује крајем или почетком наредне године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара