Пајтић тражи оставке Селаковића и Гашића

Председник Демократске странке Бојан Пајтић подржао је одлуку генералног секретара странке Бранимира Кузмановића да поднесе оставку на место председника општине Врачар на препоруку Агенције за борбу против корупције и затражио да то исто учине и два министра у Влади Србије.

Пајтић каже да би оставке требало да поднесу и министри правде и одбране Никола Селаковић и Братислав Гашић и тако докажу да желе демократску државу засновану на владавини права, преноси Танјуг.

Пајтић је подсетио да је Кузмановић поднео оставку иако се не слаже са препоруком Агенције, јер тиме указује на начин на који треба да се понашају политичари у нашој земљи и изграђују институције.

Он је рекао да је Агенција за борбу против корупције дала препоруку за разрешење Кузмановића, "само зато што је општина Врачар издвајала месечно 14.000 динара за рад Фондације за унапређење младих талената и само због тога што је на челу те Фондације Кузмановићева мајка".

Додао је да би ко год да се налазио на челу те државне фондације, општина Врачар свакако помагла.

Кузмановић је поднео оставку поштујући препоруку Агенције, желећи да да допринос развоју независних институција, рекао је Пајтић, истче се у саопштењу ДС.

"За разлику од њега они људи који управљају државом, као што је министар Селаковић, који је имао препоруку за разрешење и министар Гашић, који је опредељивао средства својим приватним фирмама и медијским кућама, нису послушали Агенцију", рекао је Пајтић.

ДС указује да је потребно да Србија постане држава у којој ће се поштовати независне институције и инсистира на оставкама Селаковића и Гашића, јер је то једини начин да докажу да желе државу засновану на владавини права.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара