Читај ми!

Младеновић: Заштитити принципе рада ДСС-а

Заменик градоначелника Београда и члан Демократске странке Србије Андреја Младеновић каже за РТС да је његово разрешење са функције председника Извршног одбора те странке доживео као унутарстраначки пуч. Никада у историји странке статут није тако грубо прекршен, поручује Младеновић.

Андреја Младеновић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао како му је жао што о његовој смени и унутарстраначким питањима мора да говори у медијима и додаје како је затражио хитну седницу на којој би се расправљало о питањима кључним за странку.

Младеновић каже како је његову смену означио као унутарстраначки пуч и додаје да се никада у историји ДСС-а није десило да се тако грубо прекрши статут.

Подсећа на је према статуту главни орган тај који бира и разрешава Извршни одбор, и понавља како је пре обраћања јавности најпре позвао представнике ДСС-а на седницу и разговор.

Истиче да је главни циљ тај да се не угрозе унутрашњи принципи ДСС-а, који се овом приликом грубо крше и притом се доводи у питање да ли странка може да функционише на овај начин.

На питање да ли је члановима странке било спорно и његово место заменика градоначелника Београда, Младеновић одговара како је донета одлука да се не иступа из коалиција на различитим нивоима у току изборне године.

Ипак, председница странке је константно инсистирала да се изађе из коалиције у Београду, указује Младеновић и додаје како није ствар у томе да неко штити фотељу већ да се заштите принципи функционисања странке.

Чекајући седницу Главног одбора Младеновић понавља да не размишља о чланству у некој другој партији, јер како каже не може себе да замисли изван ДСС-а у којој је већ 21 годину.

Додаје како се нада да га из странке у коју је ушао због људи и идеја нико неће избацити својим одлукама.

Младеновић закључује да ће упркос свим неслагањима, чланови ДСС-а успети да нађу снаге и да врате ову странку на место на којем је била 2000. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара