Читај ми!

Нова странка: Мањи дефицит резултат нереализованих инвестиција

Нова странка оценила је да је смањени буџетски дефицит у мају искључиво резултат нереализованих инвестиција и смањених плата и пензија. Нова странка оптужује премијера Александра Вучића да саопштавањем половичних информација и сакривањем чињеница ствара заблуду како је Србија на путу економског процвата.

Нова странка у саопштењу наводи да је премијер изјавивши да буџетски дефицит у мају износи 5,2 милијарде динара уместо планираних 19, "'заборавио' да саопшти и чињеницу да је у ситуацији када имамо пад БДП-а, пад индустријске производње и раст јавног дуга, смањени дефицит искључиво резултат нереализованих инвестиција, смањених плата и пензија и мање потрошње", преноси Бета.

Та партија је оценила да штедња не може бити економска политика "како то настоји да представи садашња власт", већ да мора да представља домаћинско понашање које треба да прати рад и привређивање.

"Очигледно је да у Влади Србије не седи нико ко има било какво искуство у раду у привреди и зато се све свело на повећање пореза и смањење плата и пензија. Упркос Вучићевој реторици заснованој на лажима и обманама, грађанима Србије јасно је да смо на путу суноврата, а не економског процвата, да се привредни амбијент не може поправити напредњачким рецептом који прописује запошљавање 50.000 партијских војника у јавни сектор, давање субвенција и погодности само оним привилегованим инвеститорима, и све то на терет обичних грађана који делом својих плата и пензија покривају погубне економске мере Владе", пише у саопштењу.

Како се наводи, Нова странка је припремила "конкретан и стручан Програм економских реформи који се темељи на стварању друштва једнаких шанси и привредног амбијента у којем ће поштен човек моћи да живи од свог рада".

"Нова странка нуди решење у смањењу намета на рад. Тиме се сваком привреднику даје субвенција и олакшава пословање, а смањење прихода у буџету би се компензовало отпуштањем по партијском кључу запослених у јавном сектору", саопштила је та партија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се