Читај ми!

Основана нова политичка партија Албанаца у Прешеву

На првим наредним локалним изборима у Прешеву учествоваће и нова политичка партија “Алтернатива за промене” која ће гласачима понудити нови квалитет у политици и која жели да буде конструктивни део у процесу европских интеграција, изјавио је председник нове странке Шћиприм Арифи.

Шћиприм Арифи је за агенцију Бета рекао да је циљ "Алтернативе за промене", чији су органи изабрани пре два дана, да буде конструктивни део у региону у процесу уласка Србије у Европу, али и да донесе нови квалитет у политици зато што према тренутној ситуацији ни једна од актуелних политичких партија у Прешеву нема квалитет, због чега развој општине назадује уместо да иде напред.

"Хоћемо да изградимо нову визију за цео регион. Људи који данас воде политику (у општини Прешево) су провинцијалног схватања, не схватају кретања у свету, кретања у Европи а ни кретања у региону. Због тога имамо деструктивни политички менаджмент са људима који нису на нивоу да разумеју како да раде за просперитет региона", рекао је Арифи.

Арифи је додао да "Алтернатива за промене" није класична националистичка партија, већ нова модерна мањинска партија чији је циљ да убрза процес приближавања ЕУ.

"Већ имамо много чланова који имају политичко искуство, али никада нису имали функције у другим партијама. Наши чланови су интелектуалци и они који су радили у интернационалним и невладиним организацијама у Прешеву, Бујановцу и Врању, а ја лично, рођен сам, одрастао и живео у Манхајму у Немачкој, где сам био активан у невладиним организацијама и у сарадњи са локалном управом града", рекао је Арифи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се