Вулин: Ситуација у Македонији не сме да се деси Србији

Министар у Влади Србије Александар Вулин изјавио је да оно што се дешава у Македонији не сме и не може да се дешава на територији Републике Србије. Откривен споменик патријарху Павлу у Лепосавићу.

Александар Вулин је у изјави новинарима у Лепосавићу истакао да је Влада Србије забринута због ескалације насиља било где, а нарочито због насиља у непосредном окружењу и на својим границама, преноси Танјуг.

"Српска држава је довољно јака, довољно организована и довољно свесна опасности тако да то што се дешава у Македонији не сме и не може да се дешава на територији Републике Србије", поручио је Вулин.

Ми смо као држава већ показали да умемо да одговоримо на сваки тероризам, на сваку претњу насиљем и надамо се да ће међународна заједница можда и гласније него до сада осудити насиље у Македонији и тражити праве кривце, рекао је Александар Вулин.

Министар Вулин је нагласио да Србија не прети никоме, да је она свакоме на Балкану пријатељ и да хоће свакоме да помогне због свих људи који живе на Балкану.

"Хоћемо да ово буде регион мира и стабилности, а никако нових сукоба", рекао је Вулин нагласивши да се свака нестабилност у Македонији мора одразити на све земље у региону и економски и политички и на сваки други начин.

Србија је првенствено посвећена економском развоју, запошљавању, свему ономе што живот грађана треба да чини бољим, рекао је Вулин у Лепосавићу где је присуствовао обележавању градске славе.

Откривен споменик патријарху Павлу

У Лепосавићу је откривен споменик покојном српском патријарху Павлу а у име Владе Србије свечаности је присуствовао министар Вулин.

Општина Лепосавић прославила је уједно градску славу Св. Василија Острошког чудотворца а у истоименом манастиру свету архијеријску литургију служио је епископ рашко-призренски Теодосије.

Министар Вулин је истакао да му је задовољство што је данас са грађанима ове општине на северу Косова и што је присуствовао откривању споменика "једној од највољенијих личности српског XX века - патријарху Павлу".

Градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић изјавио је да је ово велики дан за све грађане општине Лепосавић која је добила спомен бисту са ликом покојног патријарха Павла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије