Николићеве дипломатске активности у Москви

Председник Србије Томислав Николић се током дводневног боравка у Москви састао са више светских званичника, а у разговорима је констатована неопходност мирног решавања конфликтних ситуација у свету.

Председник Србије Томислав Николић се, током дводневног боравка у Москви, сусрео са председником Русије Владимиром Путином, председником Кубе Раулом Кастром и са председником Индије Пранабом Кумаром Мукерџијем, са којима је разговарао о актелним спољно политичким темама, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

"У разговорима је констатована неопходност мирног решавања конфликтних ситуација у свету и активан допринос одржавању мира", наводи се у саопштењу из Николићевог кабинета након посете Москви где је присуствовао прослави 70. годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату.

У саопштењу се додаје да је Николић искористио прилику да, у неформалним дружењима, званичном ручку и пријему разговара о билатералним темама, као и начинима на које међусобни односи могу бити додатно унапређени са председницима Азербејџана, Јерменије, председником Белорусије, Казахстана, Киргистана, Таџикистана, Туркменистана, Кине, Јужноафричке Републике и Републике Српске.

Разговарао је и са председавајућим Председништва БиХ, председником Македоније, Венецуеле, Вијетнама, Палестине, Зимбабвеа, Монголије, Кипра, Чешке и Египта, као и са премијером Словачке, Генералним секретаром УН Бан Кимуном и Генералним секретаром Унеска Ирином Боковом.

У петак, 8. маја, у Дому Руске дијаспоре "Александар Солжењицин", Николић је отворио изложбу "Ослобођење Београда 70 година касније", коју је приредио архив Београда, поводом ослобођења Београда у Другом светском рату.

Изложби су присуствовали руски режисер Никита Михалков, председник Републике Српске Милорад Додик, супруга Александра Солжењицина - Наталија Солжењицин, ћерка генерала Бирјузова, саветник председника Русије Александар Бабаков, директор руске железнице и председник фонда "Андреј Првозвани" Владимир Јакуњин и шеф Федералне агенције за послове Заједнице Независних Држава Константин Косачов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара