Читај ми!

Тадић: Влада показује изузетну неспособност

Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да ће као бивши председник Србије увек помагати грађанима у међународним контактима које остварује, али да никада неће радити за садашњу Владу Србије.

На седници Главног одбора СДС-а, Борис Тадић је рекао да је његова морална обавеза да ради у интересу грађана у међународним сусретима, преноси Танјуг.

Критиковао је Владу Србије, наводећи да она показује изузетну неспособност и врхунску некомпететност људи који седе у њој.

''Ова влада функционише више од три године и показује да не уме да реши кључне проблеме'', рекао је Тадић, наводећи да су инвестиције, три до четири пута мање него што је било у време његове власти и да се лажно показују подаци о смањењу незапослености.

Он је рекао да Србија мора да креира одрживу економску политику и потврди да је поуздан партнер европских држава.

Тадић је поручио да странку у овој години очекује најважнији политички догађаји, локални и покрајински избори и да странка треба да се апсолутно посвети припремама за те изборе.

Лидер СДС-а је навео да је та странка остала у опозицији и да се њени чланови нису полакомили на понуду да уђу у власт, објашњавајући да су уставне промене једна од централних визија политике те странке.

Поручио је и да та странка треба да улије сву своју снагу у изградњу инфраструктуре, наводећи да је до сада формирано више од 50 општинских одбора.

Говорећи о Дану победе над фазшизмом, Тадић је рекао да СДС остаје привржена вредностима мира, антифашистичке борбе против насиља у политици, борбе за помирење и идејама помирења унутар једног друштва.

Поручио је и да СДС чини огроман напор на превазилажењу унутрашњих подела.

Наводећи да је поново на територији Европе конфликт у Украјини и да букте сукоби у Македонији, Тадић је рекао да упркос искушењима са којима се данас суочава ЕУ та странка остаје привржена идеји Европи мира и обједињавању свих мировних потенцијала на западном Балкану, као и политици помирења на простору бивше Југославије.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара