Читај ми!

Вилхелм: Нико не тражи од Србије да се определи

Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм изјавио је да нико не тражи од Србије да бира између ЕУ и Русије, прецизирајући да се од Београда као кандидата за чланство тражи да усклади спољну политику са ЕУ, "али постепено."

"Ми знамо и ценимо то што Србја има добре односе са Русијом и увек их је имала. То је нормално и било би чудно да ова јака веза између Србије Русије не постоји. То може бити предност, нико не тражи од Србије да се определи", рекао је Вилхелм гостујући на РТВ.

Коментаришући чињеницу да Србија није стала на страну ЕУ када су у питању санкције Русији немачки амбашадор је рекао да то "никада није ни тражено", преноси Танјуг.

Вилхелм је негирао и да ЕУ види као проблем то што ће председник Николић присуствовати парадиповодом Дана победе у Москви 9. маја.

"Немамо никакав проблем са тим сто председник Србије иде у Москву. Немачка канцеларка иде 10. маја у Москву", рекао је Вилхелм.

Када је реч о усклађивању политике Србије са спољном политиком ЕУ Вилхелм је прецизирао да то треба да дође постепено.

"Србија у овом тренутку није у обавези да се сложи са свим ставовима ЕУ", рекао је немачки амбасадор.

Похвалио је српско председавање ОЕБС-ом.

"Мислим да раде добар посао, тешко је време и што се тиче украјинксе кризе, али добро се носе с тим", закључио је Вилхелм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије