Читај ми!

Посланици о Пајтићу и Електровојводини

У делу седнице за постављање питања представницима власти, посланици СНС-а су затражили да покрајински премијер Бојана Пајтић поднесе оставку. Из ЛСВ-а питају шта је разлог укидања Електровојовдине.

Посланици Српске напредне странке у Скупштини Србије затражили су оставку покрајинског премијера Бојана Пајтића, јер је Војводина, како су навели, за време власти Демократске странке од локомотиве развоја Србије постала вагон у сиромашној композицији.

"ДС у Војводини влада 15 година, за то време Војводина је од локомотиве развоја Србије постала вагон у сиромашној композицији. Пољопривреда је на издисају, војвођанска села се гасе, сељаци су препуштени сами себи... Такво стање је недопустиво и неодрживо", рекао је напредњак Марко Атлагић.

Атлагић је напоменуо да Пајтић још није одговорио на оптужбе у вези злоупотреба у Развојној банци Војводине, Фонда за капитална улагања и другима.

Посланик Лиге социјалдемократа Војводине Ђорђе Стојшић упитао је Министарство енергетике и Владу Србије шта је стварни разлог за укидање предузећа Електровојводина, после 58 година и два дана постојања.

"Из средстава јавног информисања смо могли да сазнамо да су разлог уштеде и рационализација, а ми постављамо питање да ли се иза тога заправо крије жеља да се сакрију нерационалности и губици у пословању у другим јединицама у оквиру ЕПС", рекао је Стојшић.

Посланик Социјалдемократске странке Александар Сенић упитао је зашто се не поштује рок од 15 дана за извршења повраћаја дела обавезног социјалног осигурања по одбитку за новозапослене.

Шаип Камбери из Партије за демократско деловање питао је Владу када ће покренути иницијативу за реализацију свог закључка од 4. јуна 2013. године, после састанка Координационог тела за југ Србије и представника политичких странака Албанаца.

У том документу се, према речима Камберија, помиње повећање броја Албанаца у државним институцијама на локалном и регионалном нивоу, економски опоравак тог дела Србије, службена употреба албанског језика у државним институцијама, признавање диплома са Косова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара