Јовичић: ДС пала на суду политичке одговорности

Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Александар Јовичић поручио је шефу одборничке групе ДС-а у београдском парламенту Балши Божовићу да ће време показати ко ће завршити и на ком суду, а да је ДС већ пала на суду политичке одговорности.

"И Палату правде ваши високи чланови посећују често, додуше не својевољно" поручио је Јовичић Божовићу у писаној изјави у којој је подвукао и да је мучно слушати странку, која је "отела и проћердала деценију овог народа и државе, како говори о превари века", преноси Танјуг.

"Бавите се деобом квадрата и евра, само их делите погрешно. Колико сте их досад разделили, помислио би човек да сте макар ту рачуницу научили. Али, очигледно да другачије рачунате кад еври и квадрати нису ваши, него народни" рекао је Јовичић.

ДС у Београду може да се похвали само и искључиво "изграђеним смрдљивим зградама, које морају да се руше, објектима који тону, јер су подигнути на подземним водама, најскупљим мостом икада подигнутим, последњим местом у свету по времену потребним за добијање грађевинске дозволе".

Јовичић је навео да је то заоставштина ДС и поновио да је мучно слушати кад неко, ко је издавао само 40 грађевинских дозвола годишње у Београду, говори како се брине јер се у граду не гради довољно.

"Није истина да је само овај инвеститор повлашћен. За нас су повлашћени сви инвеститори које желе да улажу и граде у Србији, јер они томе служе, да заједно са нама граде Србију, а не да их неко рекетира" рекао је Јовичић.

Према његовим речима, "Београд на води" ће донети нову слику Београда у свету, запослиће читаву Србију и оснажити домаћу грађевинску индустрију и са њом све повезане индустрије, отварајући на хиљаде нових радних места.

"Ако већ желите да учините нешто добро за ову земљу, капаришите неки стан у новим зградама, таман да вратите држави мало новца који сте акумулирали делећи својом рачуницом квадрате и евре последњих 10 година. При том, можда, и научите шта је "револвинг" поручио је Јовичић.

Божовић је раније изнео низ критика на рачун пројекта "Београд на води" и поред осталог рекао да су у ДС уверени да "то неће проћи, већ да ће неко, кад тад, одговарати пред правосудним органима због те преваре".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије