Новчане казне за поједине посланике

Административни одбор Скупштине Србије казнио је четворицу посланика СДС, ДС, Нове странке и СНС са укупно око 34.000 динара због ометања процеса рада на претходним седницама парламента.

Шеф посланичке групе СДС Марко Ђуришић кажњен је са 20 одсто од основне плате због изречене две опомене, односно са 13.659 динара, док је шеф посланика демократа Борислав Стефановић кажњен са 6.829 динара, пошто му је изречена једна опомена, преноси Танјуг.

Посланик Нове странке Зоран Живковић такође је кажњен са 6.829 динара због једне изречене опомене, што је случај и са послаником СНС Вучетом Тошковићем.

Живковић је протестовао због изречене опомене, наводећи да су тиме прекршене процедуре и правила и најавио да ће парламент, као што је био случај и са ранијим опоменама које је добијао, тужити Уставном и Управном суду.

Живковић је рекао да је разлог за изрицање опомене било његово цитирање иступања Александра Вучића 1995. године у Скупштини Србије о односу према муслиманима.

Председник тог скупштинског тела Зоран Бабић рекао je да се тиме "играо са осећањима националне мањине која је у Србији поштована и са којом држава има добру сарадњу".

Бабић је објаснио да се са осећањима националних мањина не треба играти и да је у том контексту оправдано што је ЗЗивковићу изречена опомена.

Новац ће бити уплаћен у скупштински Фонд солидарности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара