Покрет социјалиста: ДС уништавала систем социјалне заштите

Покрет социјалиста саопштио је да Демократска странка и њен лидер Бојан Пајтић немају "ни трунке морала" када јавно нападају систем социјалне заштите, тврдећи да је најгора ситуација по питању социјалне заштите на територији Војводине, где је тај сектор у надлежности Пајтићеве владе.

"ДС и њен лидер Бојан Пајтић немају ни трунке морала када јавно нападају систем социјалне заштите и министарство које се већ годину дана бори да исправи све оно што је у области социјалне заштите систематски уништавано током владавине демократа", стоји у саопштењу Покрета социјалиста, преноси Танјуг.

Из те странке су упитали и зашто Демократска странка током своје владавине није законски уредила ту област и зашто је, како тврде, годинама толерисала "а вероватно и подстицала" силне злоупотребе и корупцију у овој области.

Покрет социјалиста пита демократе "када већ толику брину о положају запослених у социјалној заштити" и зашто је тек пре три месеца први пут потписан Посебни колективни уговор за социјалну заштиту.

"Зашто такав уговор није био потписан током ваше владавине? Наравно, зато што ни вама, ни вашим коалиционим партнерима нису били битни проблеми запослених у том сектору, већ искључиво ваши лични интереси. Зато што се запослених у социјалној заштити, као и свих других запослених, сетите само када су угрожени ваши лични интереси", поручују из Покрета социјалиста.

Покрет социјалиста пита демократе и колико социјално угрожених особа и породица је могло добити помоћ да сте новац "који сте опљачкали кроз Развојну банку Војводине усмерили на социјалну заштиту, уместо у своје џепове?".

"Ако ништа друго, да сте усмерили бар ових 18 милиона евра због којих су и данас ухапшене две особе, али не вама грађани и њихови проблеми никада нису били важни", поручио је Покрет социјалиста.

Раније данас Демократска странка оценила је да је Влада Србије у протеклих годину дана лоше радила у сектору просвете, здравства и социјалне заштите.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се