Породице српских жртава одговориле Мустафи

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији огорчено је због изјаве косовског премијера Исе Мустафе у којој оптужује Србију за монструозне злочине почињене на КиМ.

Породице српских жртава поручују да никада неће бити против свих Албанаца, већ ће се борити до последњег даха да албански злочинци, вође УЧК, одговарају за почињене злочине, преноси Танјуг.

Сматрају да Мустафа изјавом датом поводом обележавања националног Дана несталих Албанаца злоупотребљава породице албанских жртава нападајући Србију и Србе за монструозне злочине, које су наводно војне и паравојне формације извршиле на Косову и Метохији 1999.

"Подржавамо правду за албанске породице жртава и одајемо им признање, зато што су захтевале и успеле уз помоћ Европе, Америке, тадашње ДОС-овске власти у Србији и Албанског лобија који је дао огроман новац да се из Српских затвора у периоду од 2001. до 2003. ослободи 2.108 осуђених терориста и злочинаца, припадника терористичке УЧК", наведено је у отвореном писму поменутог удружења.

Како се додаје, ти злочинци су заробљени у крвавим борбама са државном војском и полицијом у Дреници, на Косарама, на Морини и сиром Метохије.

"За разлику од Србије припадници УЧК нису хтели да ослободе ниједног отетог Србина, зато што сте ви Албанци правили бизнис тргујући људским органима отетих Срба", поручили су из Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и додају да су злочини настављени и после 1999. године, и поред заштите КФОР-а и УНМИК-а.

"Постављамо питање да ли је праведно да српски генерали буду осуђени у Хагу за злочине 1999. године на Косову и Метохији, а да доказани предратни, ратни, послератни злочинци Мустафа, Тачи, Харадинај, Чеку, Љимај оптужују Србију и цео Српски народ за некакав геноцид 1999,године и чак траже ратну одштету???", пита удружење.

Председник косовске скупштине и премијер, Кадри Весели и Иса Мустафа, затражили су раније одговорност Србије за, како тврде, монструозне злочине и проналазак несталих.

Весели је поводом Дана несталих рекао да неће бити партнертсва са Србијом без проналаска несалих.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво