Читај ми!

ДС: Лоше у просвети, здравству, социјалној заштити

У протеклих годину дана, Влада Србије је лоше радила у сектору просвете, здравства и социјална заштите, сматра Демократска странка.

ДС је анализирајући стање у просвети оценио да је систем паралисан петомосечним штрајком просветних радника, да је одлука да немају сви право на бесплатне уџбенике кршење основних људских права гарантованих Уставом, као и да су "афере са фалсификовањем диплома заташкане", преноси Танјуг.

Како сматрају демократе, здравствени радници раде у катастрофалним условима, са застарелом опремом, млади стручњаци одлазе, јер се не запошљавају и не дају им се услови за нормалан живот и рад, а штрајковало се и због смањења плата.

Држава није набавила бесплатну петовалентну вакцину за сву децу у Србији, наводи ДС у саопштењу.

Додају да је та вакцина обезбеђена само за децу рођену после 1. новембра 2014. године, да је месецима није било у слободној продаји, па су, практично, деца рођена пре овог датума - била кажњена.

У сфери социјалне заштите дискриминишу се, сматра ДС, родитељи деце са сметњама у развоју у односу на хранитељске породице у којима је смештено дете са сметњама у развоју.

Такође, додају демократе, лош је положај запослених, нема јасног плана како лиценцирати услуге социјалне заштите како би корисници у домовина живели у бољим условима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се