Читај ми!

Посланици о митингу ДС-а и "Београду на води"

Скупштинско заседање почело постављањем посланичких питања. Посланике је интересовало од којих средстава је финансиран митинг демократа у Београду, који су то конкретни детaљи из уговора о "Београду на води" и какав је однос власти према навијачким групама.

Посланци СНС упитали су из којих средстава су демократе платиле митинг који су у суботу организовали у Београду, будући да је рачун те странке блокиран, преноси Танјуг.

Представник СНС Александар Јовичић питао је  Агенцију за борбу против корупције и Државну ревизорску институцију како је могуће да неко коме је блокиран рачун организује митинг.

Јовичић је упитао и шта је премијер покрајинске владе Бојан Пајтић урадио у последњих годину дана.

Демократе су се, пак, интересовале за детаље уговора о реализацији пројекта "Београд на води".

Посланик ДС Балша Божовић рекао је да грађане збуњују изјаве представника власти о роковима за реализацију тог пројекта и упитао како је могуће да је Влада Србије потписала уговор и рекла да ће тај посао бити завршен у року од 30 година.

"Намеће се питање да ли премијер Александар Вучић и градоначелник Београда Синиша Мали уопште имају идеју о чему говоре или се ради о измишљеним чињеницима које збуњују грађане и дају лажну наду или се догодило да су услови промењени пре потписивања уговора", навео је Божовић.

Јовичићев одговор на то био је да подршка том пројекту расте код грађана све више када виде ко критикује тај пројекат.

Заменика шефа посалничког клуба СДС Јанка Веселиновића занимао је однос власти према хулиганима, а после суботњег дербија, када је дошло до нереда и сукоба навијача и полиције.

"Хулигани су опет показали своје лице, а држава показала своју немоћ. То није био дерби, то је била парада насиља", указао је Веселиновић и питао премијера Вучића, министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и министра правде Николу Селаковића зашто гледају кроз прсте хулиганима.

Шеф посланичког клуба СПО-ДХСС Александар Чотрић упитао је Министарство спољних послова када ће бити усвојен акциони план за спровођење стратегије очувања и јачања односа матице и дијаспоре и Срба у региону и када ће бити именован директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, будући да протеклих дана то није учињено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара