Читај ми!

Макалистер за отварање поглавља у овој години

Известилац ЕП за Србију Дејвид Мaкалистер поручио је да се залаже за отварање првих поглавља у приступним преговорима Србије и ЕУ још у овој години.

Макалистер је за Ноје оснабрикер цaјтунг рекао да је Србија у протеклим годинама направила знатан напредак и нагласио да, пре свега "привредне и финансијско-политичке реформе владе на челу са премијером Александром Вуцићем заслужују признање".

Такође је рекао да влада у Београду, истовремено, мора још много да учини у борби против корупције, модернизацији државне управе, приватизацији великих државних фирми, независности судства и слободи медија, преноси Танјуг.

Говорећи о азилантима, Мекалистер је подсетио да је Берлин "после много политичких притисака" почетком новембра коначно земљама сигурног порекла прогласило Србију, Македонију и Босну и Херцеговину.

Истичући да би то требало да важи и за Албанију и Косово, Макалистер је навео да би, такође, то могло довести до смањења броја азиланата.

Навео је да је економска ситуација тражилаца азила веома тешка, али да се, пошто нема доказа за њихов политички прогон, у Немачкој одбија више од 99 одсто њихових захтева за азил.

Макалистер је рекао да захтеви за азил грађана са Балкана у Немачкој морају да буду брже обрађени и изјавио да, када постоје правоснажне одбијенице, азиланти морају бити враћени у земље порекла.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара