Читај ми!

Вучевић: Пајтић бежи од одговорности за Жежељeв мост

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да се покрајинска влада и њен председник Бојан Пајтић крију иза Града Новог Сада бежећи од одговорности за Жежељeв мост и најавио седницу градског парламента на којој ће се расправљати о финансирању завршетка изградње тог моста.

Милош Вучевић је прецизирао да ће посебна седница Скупштине Града највероватније бити одржана у среду, 29. априла и биће посвећена Жежељевом мосту, јавља Танјуг.

Објашњавајући како је настао проблем у вези изградње Жежељевог моста, Вучевић је рекао да су управо Пајтић, Демократска странка и покрајинска влада за то најодговорнији јер су, како је навео, управо они од самог почетка учествовали у том правном послу и 2011. године га урадили на "очигледно недовољно квалитетан начин".

"Демократска странка је у време склапања уговора у вези Жежељевог моста била на власти и у републичкој влади, у "Железницама Србије", у покрајинској влади и у Новом Саду и иза себе је оставила правни посао који није у потпуности доречен због чега сада сви имамо проблем", рекао је Вучевић.

Према његовим речима, тренутна ситуација у вези тог моста је "врло једноставна", јер покрајинска администрација жели да побегне од одговорности за уговорени посао, како не би била одговорна уколико извођачу радова буде требало да се исплати додатни новац за непредвиђене радове.

"У том циљу покрајинска администрација је смислила нови патент, а то је да градоначелник Новог Сада одговара за извршење покрајинског буџета у погледу Жежељевог моста, значи да не одговара Бојан Пајтић, него да је одговоран градоначелник Новог Сада, уколико буде требало извођачу радова исплатити додатне паре", казао је Вучевић.

Он је додао да је, "покрајинска влада због бежања од одговорности", пре два-три месеца променила правну форму Фонда за капитална улагања, преко кога је Покрајина финансирала изградњу Жежељевог моста, и претворила га у орган управе који нема право плаћања правним лицима, већ по Статуту може само да трансферише средства другим нивоима власти.

"Из ДС сада нама држе предавања о Жежељевом мосту, а они су учествовали у прављењу тог посла. Нити сам ја тада био градоначелник, нити је Зорана Михајловић била министарка, нити је Александар Вучић био премијер, а били су и Борис Тадић и Мирко Цветковић, био је и Бојан Пајтић 15 година у покрајинској власти, био је и Игор Павличић и они не могу ником држати предике за оно што су лоше урадили", истакао је Вучевић.

Град Нови Сад ће, нагласио је, учинити све да се што брже реши питање Жежељевог моста јер, како је рекао, због кашњења у градњи највећу штету трпе Новосађани који немају мост, прекинута је једна од најважнијих саобраћајница и нарушена једна од најлепших урбанистичких целина - Београдски кеј.

Такође, додао је градоначелник, лоша је комуникација ка аутопуту Београд - Суботица према излазу ка Зрењанину, а и привреда има директну штету.

"Да је до градске администрације, мост би био одавно завршен, али град ће учинити и додатни напор да решимо то питање", закључио је Вучевић.

Уговорена вредност радова на почетку изградње Жежељевог моста била је 45,3 милиона евра, а изградња се финасира из три извора - Делегација Европске уније издваја 26,2 милиона евра, Покрајина АП Војводина 12,7 милиона и Град Нови Сад 6,3 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара