Читај ми!

Михајловићева: Нема струја ни сукоба у СНС-у

Потпредседница Владе и министарка грађевине и саобраћаја Зорана Михајловић каже за РТС да ће Жежељев мост бити завршен за око годину и по дана и додаје како политика не сме да се меша у инфраструктурне пројекте. Саветнички тим председника покушава да превазиђе своје изјаве, поручује Михајловићева.

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да у СНС-у нема струја и да саветнички тим председника покушава да на различите начине превазиђе своје изјаве дате у вези са повратком авиона којим је председник требало да отпутује у Ватикан.

"Сукоба нема, али мени се чини да саветнички тим покушава да превазиђе своје изјаве у јавности које нису баш ни на најбољи начин прихваћене и заиста мислим да они људи који су прозвани – председник, премијер и ја – да смо ту успут искоришћени", рекла је Михајловићева.

Напомиње како не би рекла да има различитих струја у СНС-у, где свако ради свој посао, и подсећа да је њен задатак био да достави извештај о повратку "фалкона 50" и да у том случају политика не сме да се меша јер, како каже, сваки покушај мешања политике доводи до тога да у новима имамо потпуно искривљену слику стварности.

Михајловићева истиче и како очекује да се на седници Главног одбора СНС-а у недељу, као и увек, разговара о политичкој и економској ситуацији, али и о резултатима који су постигнути у првих годину дана рада Владе.

Говорећи о инфраструктурним пројектима, потпредседница Владе подсетила је да су се министарство којим она руководи и Влада поставили као медијатори између покрајинске владе и града Новог Сада како би Жежељев мост био изграђен што пре.

Подсећа да се тај мост гради већ десет година и да је требало да буде завршен још пре две године.

Михајловићева подвлачи да није добро да политика улази у инфраструктурне пројекте и најављује да ће за око годину и по мост ипак бити завршен.

На питање како изградити планиране километре пута када су градилишта често празна, а машине не раде, министарка Михајловић каже да је ове године већ урађено 68 километара пута и додала како је за планирану изградњу деоница ауто-пута или рехабилитованог пута неопходна стална организација.

На тврдњу премијера Вучића да се новац не троши тамо где би требало на капиталне инвестиције, потпредседница Владе истиче да није исто градити пут или убирати ПДВ или акцизу, и закључује да на инфраструктурне пројекте новац почиње да се троши од марта или априла, па све до краја грађевинске сезоне.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара