Читај ми!

Званични акциони план за Поглавље 24 на српском

Шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић изјавила је да ће званични Акциони план за Поглавље 24 бити представљен Скупштини Србије и парламентарним одборима на српском језику, а да је на енглеском послата само радна верзија.

Тања Мишчевић је објаснила да је МУП, који је на челу преговарачке групе за Поглавље 24 припремио трећу радну верзију и послао парламенту нацрт на енглеском језику, с намером да у раној техничкој фази чује мишљење највишег законодавног тела о изгледу, садржају и мерама које предвиђа, преноси Танјуг.

Мишчевићева је навела да је у претходном периоду више страних мисија давало своје мишљење на верзију акционог плана и да је због тога трећа верзија послата парламенту на енглеском језику.

"Званични акциони план биће представљен парламенту на српском језику", закључила је Мишчевићева.

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић рекао је да је документ послат на енглеском језику с обзиром на то да је у питању радна верзија о којој се и даље обављају констултације са Европском комисијом.

"Акциони план је у овој фази писан на енглеском језику јер је у питању обиман документ са више од 300 страна и имајући у виду да је енглески радни језик преговора", рекао је Бабић.

Бабић је додао да ће документ, кад се усагласи са ЕК, бити преведен на српски језик и да ће тада бити у редовној процедури усвајања од стране Владе Србије.

"Званична верзија документа на српском језику биће представљена народним посланицима, као и његова структура и методологија израде", рекао је Бабић.

Трећи нацрт акционог плана за Поглавље 24 биће сутра представљен скупштинском Одбору за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу и Одбору за људска и мањинска права, а у суботу ће бити пред Одбором за одбрану и унутрашње послове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије