Читај ми!

Могеринијева следеће недеље са Вучићем и Мустафом

Нова рунда дијалога Београда и Приштине под покровитељством високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини биће одржана 21. априла, саопштено је из Брисела.

"Федерика Могерини посредоваће на наредном састанку Београда и Приштине на високом нивоу", наведено је у саопштењу из канцеларије високе представнице ЕУ, преноси Танјуг.

На састанку ће учествовати премијер Србије Александар Вучић и косовски премијер Иса Мустафа.

Како је наведено, на састанку ће бити размотрен напредак у примени до сада постигнутих договора и размењена мишљења о даљем току нормализације односа.

Претходна рунда одржана је 9. фебруара и то после вишемесечног застоја, а тада је парафиран споразум о правосуђу.

У Бриселу је јуче одржан припремни разговор за наредну рунду дијалога на којем је учествовао директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је после састанка изјавио да је својим саговорницима пренео жељу српског народа са КиМ да се Заједница српских општина што пре формира.

Ђурић је казао да је током разговора пренео дубоку забринутост Београда, али и српског народа на Косову, због погоршања безбедносне ситуације и низа озбиљних инцидената на северу Косова.

Предочио је сарадницима Могеринијеве да Приштина озбиљно касни са испуњавањем обавеза Бриселског споразума у низу тачака.

"Не само што се касни са формирањем ЗСО, већ имамо и одлагање одлука које се тичу енергије, Телекома и авио саобраћаја," рекао је Ђурић.

Ђурић је најавио да ће влада Србије ускоро припремити свеобухватан извештај о досадашњем току процеса нормализације, намењен пре свега грађанима Србије.

"Циљ нам је да буде транспарентно шта је досада урађено, а не да буде по оној да то што се договори у Бриселу, остане у Бриселу," нагласио је Директор канцеларије за КиМ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије