Читај ми!

Ђурић: Српски народ жели ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је, након разговора са званичницима ЕУ у Бриселу, да је својим саговорницима пренео жељу српског народа са Космета да се Заједница српских општина што пре формира.

Велика је жеља грађана српске националности да се то реши што пре, рекао је Марко Ђурић новинарима након сусрета са најближим сарадницима високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини, преноси Танјуг.

Ђурић је казао да је током разговора пренео дубоку забринутост Београда, али и српског народа на Косову, због погоршања безбедносне ситуације и низа озбиљних инцидената на северу Косова.

Он је сем тога предочио сарадницима Могеринијеве да Приштина озбиљно касни са испуњавањем обавеза Бриселског споразума у више тачака.

"Не само што се касни са формирањем ЗСО, већ имамо и одлагање одлука које се тичу енергије, Телекома и авио-саобраћаја," казао је Ђурић.

Најавио је да ће влада Србије ускоро припремити свеобухватан извештај о досадашњем току процеса нормализације, намењен пре свега грађанима Србије.

"Циљ нам је да буде транспарентно шта је досада урађено, а не да буде по оној да то што се договори у Бриселу, остане у Бриселу," казао је Ђурић.

Ђурић је раније данас са званичницима Европске комисије разговарао о таласу избеглица са Косова који је протеклих месеци преплавио Србију и мерама које су српске власти предузеле да би се он зауставио.

"Наишли смо на велико разумевање и похвале у Европској комисији", казао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара