Читај ми!

СНС тражи расписивање избора у Војводини

СНС инсистира да се одмах распишу избори у Војводини и да буде смењен "криминални и корумпирани режим Бојана Пајтића", рекао је функционер СНС-а Александар Мартиновић. Наводе демократа о притисцима на њихове одборнике у Инђији, Мартиновић је назвао "лажним и неистинитим".

Мартиновић је на конференцији за новинаре нагласио да шеф Покрајинске владе Бојан Пајтић и ДС беже од избора не само због тога што ће на њима изгубити већ и зато што се плаше кривичне одговорности, преноси Танјуг.

"Очигледно је да ДС и Пајтић не уживају било какво поверење грађана Војводине и да немају никакав политички легитимитет. Они беже од избора јер се плаше не само изборне већ и кривичне одговорности. Пајтић и његова камарила у Војводини се плаше да не оду у затвор", рекао је функционер СНС-а.

Мартиновић је напоменуо да грађани Војводине знају за бројне малверзације, пре свега када су у питању Фонд за капитална улагања Војводине, Фонд за развој Војводине, Секратаријат за науку и технолошки развој, а који "искључиво служе за финансирање ДС-а, Пајтића и његових пријатеља, односно предузећа која су под директном или индиректном контролом ДС-а".

Према његовим речима, до данас није завршено привођење намени дворца у Новом Бечеју за потребе деце ометене у развоју, али су "криминалци из ДС-а успели да украду преко милион евра за реализацију тог пројекта".

"Војводина је поприште криминала и корупције и готово све институције у покрајини које имају било какве везе са новцем јесу у служби ДС-а на начин који је незаконит", напоменуо је Мартиновић.

Поводом оптужби демократа да СНС притисцима и уценама на одборнике ДС-а у Инђији покушава да смени власт у тој општини, Мартиновић је казао да би покрајинском руководству те странке било боље да се бави својим послом и опоравком војвођанске привреде, уместо што износи "лажи и неистине".

Оптужбе демократа Мартиновић оцењује као покушај да се блаћењем и неистинама омаловажи воља грађана Војводине и Инђије, будући да су демократе убедљиво изгубиле изборе у Војводини на прошлогодишњим изборима.

Мартиновић је додао да ДС од 45 општина и градова у Србији није прешао цензус у 19, међу којима је и Инђија.

"Њима се свашта привиђа у том страху, па и да неко притиска одборнике у Инђији, а ради се о томе да нико више не може да трпи Пајтићеву власт", рекао је Мартиновић, наводећи и да је "брука и срамота" владати у Војводини са 5,86 одсто гласова.

Уз напомену да су иницијативу за смену власти у Инђији потписали одборници СНС, СРС, ЛСВ, пет из ДС-а и један из СПС-а, Мартиновић је нагласио да Инђија није једина општина у којој одборници ДС-а напуштају политику коју води Пајтић, не желећи да буду део "криминалном система и таоци такве политике".

Влада Србије је стабилна и добро ради, па тренутно нема услова и потребе за ванредним парламентарним изборима, навео је Мартиновић.

Мартиновић је на конференцији за новинаре подсетио да су републички избори одржани у марту прошле године и да су грађани Србије на њима јасно исказали своју вољу, а да је СНС сам освојио апсолутну већину.

"Влада је стабилна и добро ради и мислим да тренутно нема услова и потребе за њихово расписивање. Али, знате како, у демократској држави избори су могући можда и раније него што их неко очекује", рекао је Мартиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара