Читај ми!

ДС: СНС прекраја власт у Инђији

Демократска странка је оптужила Српску напредну странку за прекрајање власти у општини Инђија, за уцене и претње према одборницима демократа и позвала премијера Александра Вучића и министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да то зауставе.

Председник Покрајинског одбора ДС-а Милан Васин рекао је на конференцији за новинаре да СНС "по ко зна који пут, по старом и опробаном рецепту, отимањем мандата, уценама и претњама покушава да промени власт", преноси Танјуг.

Васин је рекао да је исти сценарио примењен на Ириг, Тител и Беочин, и да је сада дошао ред на Инђију, где су одборници ДС-а, како тврди, изложени претњама, уценама и притисцима, како би власт у тој општини била промењена.

Председник те општине Петар Филиповић рекао је да Драгољуб Трифуновић, чији је надимак Чарли, у име СНС-а покушава да сруши власт у Инђији, коју сада чине 23 одборника ДС-а и СПС-а.

Наводи и да је Трифуновић са неколико директора републичких јавних предузећа посећивао одборнике демократа, претио им да ће остати без посла у тим предузећима или да ће бити премештени на нижа радна места.

Филиповић тврди да је међу одборницима који су изложени притисцима и уценама и његов пријатељ Бојан Татић из Марадика, кога, како наводи, два човека држе "у једној врсти изолације" у његовој кући.

Филиповић наводи да је дошао пред Татићеву кућу, а да му је он само рекао: "Немој да ми прилазиш, иди, иди."

"Његови најближи рођаци су нам пренели да у његовој кући седе два човека и не дозвољавају да му ико приђе. Како бисте ви то назвали", рекао је Филиповић и додао да пет одборника ДС-а и један из СПС-а, "ноћ уочи Великог петка, нису издржали притиске" и да су потписали иницијативу за смену председника општине и председника Скупштине општине.

Филиповић додаје да од тада нико не може да ступи у контакт са њима и напомиње да је уверен да ту иницијативу никад не би потписали својевољно.

"У Инђији ово неће проћи. ДС је 15 година на власти и Инђија је за то време постала озбиљан и развијен град. Позивам Небојшу Стефановића и Александра Вучића да зауставе притиске, правне и физичке, на наше одборнике", казао је Филиповић, најављујући кривичне пријаве против Трифуновића, одборника који су потписали иницијативу, али и да ће затражити да их заштите међународне институције, попут ОЕБС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара